Uniroyal

Uniroyal Klik om te vergroten

‘Bandencentrale Deconinck’ was sinds mensenheugenis synoniem voor traditie en klassiek vakmanschap. Albert, de pensioengerechtigde patriarch van het familiebedrijf werd in de streek niet voor niets ‘de koning van de Radiaalband’ genoemd. Maar de tijden veranderen. De klanten stellen nu andere eisen en de toekomst van het Huis van Vertrouwen lijkt opeens allesbehalve verzekerd.
Albert heeft zelf grote twijfels over zijn opvolging: geen van zijn beide zonen is een toonbeeld van daadkracht en karaktervastheid. Komt daarbij dat zijn echtgenote andere plannen heeft met het familiefortuin en dat zijn malle schoonzuster ‘stemmen’ hoort. Die rakelen gebeurtenissen op waar de bandenkoning liefst niet aan wordt herinnerd.

Na de gelauwerde stukken ‘De Vlaamse reus’ (2004), ‘De truuken van de foor’ (2005), ‘De Jongens’ (2007) en ‘De Ondernemers’ (2008) schrijft Jo Van Damme wederom een nieuw spektakel voor het VGV (Het Vernieuwd Gents Volkstoneel) van Bob De Moor. Het VGV wil verder de wegen van het volkstheater verkennen: theater met een hekelende toon voor een ruim publiek.

Bob De Moor regisseert de voorstelling. In de cast niemand minder dan ‘Soprano in crime’ Daan Hugaert, Mieke Bouve, Jurgen Delnaet en Barbara Sarafian.
‘Uniroyal’ gaat in première op de Gentse Feesten om daarna zijn tocht door Vlaanderen aan te vangen.

Daan Hugaert verdiende reeds zijn sporen, niet alleen als karakterspeler, maar ook als komisch talent. Het grote publiek zal Hugaert vooral kennen van zijn vaste rol als knorrige hoofdinspecteur Romain Van Deun in ‘Witse’ en natuurlijk als Eddy uit ‘Thuis’. Daan Hugaert was bij het VGV reeds te zien in ‘De Jongens’ en ‘De Ondernemers’.

Mieke Bouve is een actrice met een uitgebreid palmares, maar het is haar lot te worden achtervolgd door haar hoofdrol in het jeugdfeuilleton ‘Merlina’. Daarna volgden andere televisieseries, zoals ‘Wittekerke’, ‘Thuis’, ‘Spring’ en ‘Familie’. Tussendoor was ze ook regelmatig te zien op de scène, bij Publiekstheater/NTGent. Met ‘De Ondernemers’ maakte ze haar entree in het VGV.

Jurgen Delnaet was als acteur te zien in producties van o.a. theaterMalpertuis (‘De wereld van Soo Moereman’, ‘Totterdood’, ‘Op de rand van het verstand’), het MartHa!tentatief en De Tijd (‘Risquons-tout’, ‘Trilogie van het weerzien’, ‘Moeders gaan dood’, ‘Voor het leven’, ‘auster/it don’t mean a thing if it ain’t got that swing’). Hij schitterde, naast Barbara Sarafian, in ‘Aanrijding in Moscou’, een film van Christophe van Rompaey die zich afspeelt in de Gentse wijk Moscou.

Ook Barbara Sarafian verdiende reeds haar sporen op de scène, in televisie- en filmwerk. Haar bijdragen aan ‘Alles kan Beter’, ‘Spike’ en ‘Kijk eens op de doos’ leverden hilarische televisiemomenten op. Daarnaast was ze te zien in ‘8 1/2 women’ van cultregisseur Peter Greenaway. Na een periode van afwezigheid, kwam ze met ‘Aanrijding in Moscou’ weer volop in de kijker, waarin zij en Jurgen Delnaet de hoofdrollen voor hun rekening nemen.

Tekst: Jo Van Damme
Spel: Mieke Bouve, Jurgen Delnaet, Daan Hugaert en Barbara Sarafian
Regie: Bob De Moor
Decor: William Phlips
Licht: Jaak Vandevelde


Bekijk de speellijst

Geschreven door admin op 18/04 om 12:02
Reageer op dit artikel